Sałatka Walencka (Ensalada Valenciana)
Sałatka z Walencji (Ensalada Valenciana) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 332 kalorie. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sycylijskie oliwki, miód, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Paella Valencian, Sałatka owocowa (Ensalada de Frutas), oraz Ensalada Fresca (Świeża Sałatka) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odrzuć brązowe lub zwiędłe liście z romaine. Oddziel głowę na pojedyncze liście. Przyciąć grube żebra środkowe z liści rzymskich i rozerwać resztę liścia na kawałki wielkości ugryzienia. Sałatę umyć i osuszyć, najlepiej w szpachlówce do sałatek. Rzymskie można czyścić do kilku godzin przed podaniem; przechowywać w lodówce w misce przykrytej wilgotnym ręcznikiem.
Odetnij wierzchołki i dna pomarańczy nożem do parkowania. Odciąć skórę, usuwając jak najwięcej białego pestki, jak to możliwe.
Usuń sekcje między membranami za pomocą noża do parowania. Pracę na średniej misce złapać sok z pomarańczy. Ułóż pomarańczowe segmenty na bok w małej misce.
Zebrany sok pomarańczowy, ocet, miód i tymianek ubić razem.
Ubić oliwę cienkim strumieniem, aż do wymieszania. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wrzucić sałatę, cebulę i oliwki wraz z dressingiem w misce do serwowania. Rozsypać segmenty pomarańczowe na sałatkę i służyć.