Sałatka szpinakowa z sosem Tamaryndowym i Pappadamowymi grzankami

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać szpinak Sałatka z sosem tamaryndowca i Pappadam grzanki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka szpinaku dla niemowląt, ogórki, koncentrat tamaryndowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Szpinakowa Z Jabłkami, Suszonymi Morelami I Pappadamowymi Grzankami, Sałatka ogórkowo-kapustna z sosem Tamaryndowym, oraz Sałatka z wołowiny i papai z sosem sojowym tamaryndowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1/2 cala oleju w 10-calowej patelni ciężkiej (2 cale głębokie) na umiarkowanym ogniu, aż termometr rejestruje 177° (patrz uwaga kucharzy, poniżej). Smażyć 1 pappadam, odwracając raz, aż do uzyskania bladego złotego koloru, w sumie około 1 minuty. Podnieś pappadam z patelni szczypcami, pozwalając nadmiar oleju kapać z powrotem do patelni, i przenieść do ręczników papierowych do drenażu (pappadam będzie chrupiące, jak chłodzi). Powrót oleju do350 i smażyć Pozostałe pappadamy, 1 na raz, w ten sam sposób.
Wymieszać wodę, sok z limonki, miód, koncentrat tamaryndowca i sól w małej misce, a następnie dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając do połączenia.
W dużej misce wrzucić szpinak i ogórki z sosem. Pappadams rozbić na 1 1/2-calowe kawałki i dodać do sałatki tuż przed podaniem, rzucając delikatnie połączyć.
* Aby wziąć temperaturę płytkiej ilości oleju za pomocą metalowego płaskiego termometru o głębokim tłuszczu, włóż żarówkę termometru na patelni i obróć termometr twarzą w dół, odpoczywając drugi koniec (nie plastikowy uchwyt) przed obręczą patelni. Często sprawdzaj temperaturę.* Pappadamy można smażyć i osuszyć 1 dzień wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.