Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem Boczkowym
Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem bekonowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,92 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz Młody szpinak, jajka, gruby bekon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem Boczkowym, Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem Boczkowym, oraz Sałatka Szpinakowa Z Ciepłym Sosem Boczkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Usunąć łodygi ze szpinaku i umyć, osuszyć i osuszyć dokładnie.
Umieścić w dużej misce i odstawić.
Umieść jajka w czajniku elektrycznym i przykryj zimną wodą o co najmniej 1 cal. Włącz czajnik. Gdy woda dojdzie do wrzenia, czajnik wyłączy się. Pozostawić jaja w wodzie na 15 minut.
Zdjąć i odkleić skorupkę. Każde jajko pokroić na 8 kawałków i odstawić.
Podczas gotowania jajek podsmaż boczek i wyjmij na papierowy ręcznik, aby osuszyć, zachowując 3 łyżki wytopionego tłuszczu. Boczek pokruszyć i odstawić.
Przenieś tłuszcz do małego rondla ustawionego na małym ogniu i ubijaj w czerwonym occie winnym, cukrze i musztardzie Dijon. Doprawić niewielką szczyptą soli koszernej i czarnego pieprzu.
Dodać grzyby i pokrojoną cebulę do szpinaku i wrzucić.
Dodać sos i boczek i wrzucić do połączenia. Szpinak podzielić między 4 talerze lub miski i równomiernie podzielić jajko między nimi. Doprawić pieprzem, według uznania.