Sałatka szparagowa z miękkimi jajkami, Prosciutto i winegretem ze szczypiorku cytrynowego

Sałatka szparagowa z miękkimi jajkami w koszulce, Prosciutto i cytrynowo-szczypiorkowym winegretem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 242 kalorie, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.92 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, sok z cytryny, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Jajka gotowane z prażonymi szparagami, Prosciutto i oliwą ze szczypiorku, Śniadanie Bruschetta z Prosciutto, jajka w koszulce, i Ciepłej musztardy Vinaigrette, oraz Wiosenna sałatka ze szparagów, rampy, groszku i groszku, z jajkiem gotowanym i skórką cytrynową Vinaigrette.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w małej misce, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać oliwę z oliwek, dobrze mieszając trzepaczką.
Szparagi na parze, pod przykryciem, przez 3 minuty.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą; odcedzić. Ułóż 2 plastry prosciutto na środku każdego z 4 talerzy. Szparagi Rozmieść równomiernie na prosciutto.
Dodaj wodę do dużej patelni, wypełniając dwie trzecie pełne; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu. Rozbij jajka na 4 (6-uncji) kubki kremu pokryte sprayem do gotowania.
Na patelni umieścić kubki kremu w gotującej się wodzie. Przykryć patelnię; gotować 10 minut.
Wyjmij kubki kremu z wody i ostrożnie usuń jajka z kubków. Na każdej porcji ułożyć 1 jajko i skropić ok. 1 łyżką sosu.
Każdą porcję posypać 1 łyżeczką szczypiorku.