Sałatka Stekowa z pieczoną papryką i rukolą
Sałatka z pieczonego steka z pieczoną papryką i rukolą wymaga z grubsza 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 277 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,73 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, ocet balsamiczny, chleb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Smażony stek z flanki z rukolą i pieczonym kalafiorem i czerwoną papryką, Sałatka z rukoli z pieczoną krewetką i pieczoną czerwoną papryką Vinaigrette, oraz Escarole-Sałatka z rukoli z pieczoną papryką i marynowaną cebulą.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w małej misce; wymieszaj 2 mielone ząbki czosnku.
Dodać paski papryki; wrzucić dobrze, i odstawić.
Podgrzej średnią patelnię nonstick na średnim ogniu.
Steki posypać równomiernie solą i czarnym pieprzem; steki pokryć sprayem do gotowania.
Dodaj steki na patelni; gotować 6 minut z każdej strony lub do średnio rzadkie lub pożądany stopień doneness.
Wyjąć z patelni; odstawić 10 minut.
Podczas steki stoją, połączyć kostki chleba i pozostałe mielonego czosnku; wrzucić dobrze.
Rozłóż kostki chleba w jednej warstwie na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Piec w 375 przez 8 minut lub do złotego koloru.
Podczas pieczenia chleba umieść około 1 1/2 szklanki rukoli na każdym z 4 talerzy.
Steki pokroić po przekątnej na ziarno w cienkie plastry.
Wyjmij paprykę z miski łyżką szczelinową, zastrzegając marynatę. Podziel stek i paprykę równomiernie między sałatki.
Mżawka zarezerwowane marynaty równomiernie na każdej sałatki; top każdej sałatki z 1/4 Puchar grzanki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.