Sałatka Siedmiowarstwowa
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i przyjazne fodmap? Siedmiowarstwowa sałatka może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz warzywa, cheddar, bekon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Siedmiowarstwowa, Nowa Sałatka Siedmiowarstwowa, oraz Sałatka Pięciowarstwowa.
Instrukcje
Umieścić jajka w średnim rondlu z zimną wodą do przykrycia. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia, przykryć patelnię i odstawić na 10 minut.
Jajka odcedzić i schłodzić w lodowatej wodzie. Obieramy i odstawiamy.
Boczek gotować partiami w dużej, patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż ostry, o 10 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Boczek rozerwać na kawałki.
Ułóż pomidory, groszek, Cheddar, oliwki, Zielenie i boczek warstwami w dużej (5-quart), przezroczystej misce z prostymi bokami.
Tuż przed podaniem, ćwierć jajka i umieścić na wierzchu.
Podawać z sosem na boku lub wrzucić.