Sałatka Sezamowa Ze Szparagami
Sałatka sezamowa ze szparagów może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka szparagów, sos sojowy, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Ze Szparagów Sezamowych, Sezamowa Sałatka wołowo-szparagowa, oraz Sałatka szparagowa z sezamem Vinaigrette.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię lekko osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Obrać łodygi szparagów i przyciąć końce.
Pokrój łodygi po przekątnej na 1-calowe kawałki. Blanszować we wrzącej wodzie 3 minuty lub do jasnozielonego.
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
W dużej misce, połączyć ocet, sos sojowy, olej sezamowy, kolendra, i sól.
Dodać szparagi i wrzucić, aż dobrze połączone.
Aby służyć, ułóż kilka sałatek na każdym z 4 talerzy. Szparagi pokroić na zieleninę i posypać sezamem.