Sałatka Orzo z krewetkami i fetą

Sałatka Orzo z krewetkami i fetą
Sałatka Orzo z krewetkami i Fetanem to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 297 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz miętę, sól koszerną, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki Orzo z fetą, Krewetki i Fetan Orzo, oraz Krewetki bazyliowe z Fetanem i Orzo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery. Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać makaron i gotować, aż al dente (o 2 minuty mniej niż wskazuje Etykieta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
3
Odcedzić i spłukać pod chłodną wodą; strząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
4
Przenieść do dużej miski i odstawić podczas dokonywania krewetki, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec zlepianiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Wrzucić krewetki na blasze z 1 łyżka oliwy z oliwek, czosnek, i sól i pieprz do smaku; ułóż w jednej warstwie. Dusić krewetki, obracając raz, aż nieprzezroczyste i tylko gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6
Dodaj krewetki, Skórka z cytryny i sok, szalotki, mięta,koperek, ogórek, feta, oliwki i pozostałe 1/3 Puchar oliwy z oliwek do miski z makaronem; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce, pod przykryciem, do 6 godzin. (Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
8
Zdjęcia Yunhee Kim
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn