Sałatka Orzo z krewetkami i fetą
Sałatka Orzo z krewetkami i Fetanem to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 297 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz miętę, sól koszerną, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki Orzo z fetą, Krewetki i Fetan Orzo, oraz Krewetki bazyliowe z Fetanem i Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować, aż al dente (o 2 minuty mniej niż wskazuje Etykieta).
Odcedzić i spłukać pod chłodną wodą; strząsnąć nadmiar.
Przenieść do dużej miski i odstawić podczas dokonywania krewetki, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec zlepianiu.
Wrzucić krewetki na blasze z 1 łyżka oliwy z oliwek, czosnek, i sól i pieprz do smaku; ułóż w jednej warstwie. Dusić krewetki, obracając raz, aż nieprzezroczyste i tylko gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Dodaj krewetki, Skórka z cytryny i sok, szalotki, mięta,koperek, ogórek, feta, oliwki i pozostałe 1/3 Puchar oliwy z oliwek do miski z makaronem; wrzucić.
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce, pod przykryciem, do 6 godzin. (Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)