Sałatka makaronowa na zimno z karczochami Dla Dzieci (Pinninos kincarzofa)

Sałatka z makaronem na zimno z karczochami Dla Dzieci (Pinninos kin Iscarzofa) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 523 kalorie, 16G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka baby karczochy, sok z cytryny, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Makaron z karczochami, Mascarpone i orzechami laskowymi, Karczochy dla dzieci Nadziewane sałatką krabową, oraz O letniej sałatce z makaronem i o tym, dlaczego nie należy spłukiwać makaronu zimną wodą.
Instrukcje
(Jeśli używasz mrożonych karczochów, zagotuj dużą garnek obficie osolonej wody i przejdź bezpośrednio do kroku 7.) Dużą, nieaktywną miskę do połowy zalać wodą i dodać 2 łyżki soku z cytryny; odstawić.Pracując z 1 karczochem na raz, przycinaj górną część liści za pomocą ząbkowanego noża. Zdejmij ciemne zewnętrzne liście jeden po drugim, aby odsłonić delikatne żółte wewnętrzne liście. Przyciąć dno łodygi.
Przetnij Na Zewnątrz karczocha nożem do parkowania, aby usunąć pozostałą twardą podstawę liści. Używając obieraczki do warzyw, ogol ciemnozieloną skórę z łodygi, wygładzając krawędzie, na których przymocowano liście.
Przetnij karczoch na pół wzdłuż przez liście i łodygę. Za pomocą małej łyżeczki delikatnie wyjąć twardy fioletowy dławik i puszkę znajdującą się między liśćmi a łodygą; wyrzucić.
Każdy karczoch przeciąć na pół wzdłuż i włożyć do wody cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami.W międzyczasie zagotuj duży garnek obficie osolonej wody. Przygotować łaźnię z lodem, napełniając dużą miskę do połowy lodem i wodą; odstawić.
Wyjmij ćwiartki karczocha z wody cytrynowej, wrzuć je do wrzącej wody i gotuj do miękkości, około 3 do 4 minut. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść karczochy do przygotowanej łaźni z lodem, aż ostygną.
Odcedzić ponownie i osuszyć między ręcznikami papierowymi. Zarezerwuj wrzącą wodę.
Pozostałą 1 łyżkę soku z cytryny, ugotowane lub rozmrożone karczochy, pomidory, bazylia, pietruszka, czosnek i oliwa z oliwek umieścić w dużej misce, obficie doprawić solą i pieprzem i wymieszać, aby połączyć. Odstawić.W międzyczasie dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i spłukać pod zimną bieżącą wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Makaron przełożyć do miski z mieszaniną pomidorową, dodać ricotta salata i wrzucić do połączenia. Doprawić solą i pieprzem według uznania.Parowanie napojów: Sibilla Falanghina Campi Flegrei, Włochy. Falanghina to starożytna odmiana winorośli rosnąca na skalistych zboczach południowych Włoch. Ma spiczaste zielone, ziołowe nuty zmieszane z kwiatami i miękkimi owocami pestkowymi. To wszystko łączy się w tym wytrawnym, średnio mocnym winie, co czyni go doskonałym przykładem winogron, a także dobrym dopasowaniem do tego przepisu. Bazylia i pietruszka w sałatce będą grać na powinowactwo wina do ziół, podczas gdy karczoch będzie siatki z jego zieleni.