Sałatka Kukurydziana Z Grzankami Tamale

Sałatka Kukurydziana Z Grzankami Tamale
Sałatka kukurydziana z grzankami tamale to dodatek na 12 osób. Jedna porcja zawiera 477 kalorii , 10 g białka i 28 g tłuszczu . Za 1,98 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga kukurydzy, cukru, maślanki i kolendry. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to meksykańskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 45% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka szpinakowa z grzankami z chleba kukurydzianego , Ciasta Tamale ze słodkiej kukurydzy i Chili z nadzieniem kukurydzianym Tamale .

Instrukcje

1
Umieść 2 szklanki kukurydzy w robocie kuchennym; przykryć i rozdrobnić, aż zostaną drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Sałatkowej Z Maślanką Ranczo1 łyżeczka Mieszanki Sałatkowej Z Maślanką Ranczo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Puszek (po 7 Uncji Każda) Białej Lub Białej Kukurydzy, Odsączonych6 Puszek (po 7 Uncji Każda) Białej Lub Białej Kukurydzy, Odsączonych
2
Dodaj masło, cukier i sól; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Mieszaj masę harinę i mąkę, aż powstanie miękkie ciasto; dodać pozostałą kukurydzę. Używając mokrych rąk, wciśnij ciasto w natłuszczoną formę o wymiarach 15 x 10 x 1 cal. taca do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
3
Piec w temperaturze 400 stopni przez 20 minut. Natnij ciasto na 1-calowe kawałki. kwadraty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Piec 4-6 minut dłużej lub do złotego koloru. Natychmiast przetnij wzdłuż naciętych linii; ostudzić na patelni na metalowej kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
W małej misce połącz składniki dressingu. W dużej misce wymieszaj kukurydzę, pomidory, cebulę, jicamę, kolendrę, sok z limonki i jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
JicamaJicama
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Polej sosem sałatkę i wymieszaj; delikatnie wymieszaj z awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
7
Posyp serem i grzankami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
8
Natychmiast podawaj.

Składniki

41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejdojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkędojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę1511 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.masło zmiękczonemasło zmiękczone601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.może pokroić pomidory i zielone chili, dobrze odsączonemoże pokroić pomidory i zielone chili, dobrze odsączone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielona papryka chipotle w sosie adobomielona papryka chipotle w sosie adobo311 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka uniwersalnamąka uniwersalna41 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona świeża kolendramielona świeża kolendra4951 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.frozen corn, dividedfrozen corn, divided2981 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory winogronowe, posiekanepomidory winogronowe, posiekane1pieprz jalapeno, sadzony i mielonypieprz jalapeno, sadzony i mielony651 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana obrana jicamaposiekana obrana jicama611 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass1141 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(mieszanka masy kukurydzianej)(mieszanka masy kukurydzianej)561 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomaślanka ranczo sos sałatkowy mixmaślanka ranczo sos sałatkowy mix1małeczerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek841 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.rozdrobniona Mieszanka meksykańskiego serarozdrobniona Mieszanka meksykańskiego sera671 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1kgspuszki każda) kukurydza biała lub shoepeg, odsączonapuszki każda) kukurydza biała lub shoepeg, odsączona

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to świetny wybór dla kuchni meksykańskiej. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Pinot Noir Premonition Cellars. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
Piwnice Przeczuć Pinot Noir
Piwnice Przeczuć Pinot Noir
Wino to charakteryzuje się skoncentrowanymi aromatami wiśni, żurawiny i truskawek z nutami przypraw ziołowych, aromatem kopru włoskiego i dębu. Owoce czerwonych jagód, cierpka żurawina, malina i przyprawy pokrywają paletę, kończąc soczystą kwasowością. Ten chłodny rok pozwolił zachować naturalną kwasowość, a powolne dojrzewanie pozwoliło uzyskać pięknie zbalansowane wino o niskiej zawartości alkoholu. Wino to leżakowało przez 20 miesięcy w beczce z francuskiego dębu i przeplatało się z nim ciepłymi, tostowymi aromatami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Magazyn