Sałatka Kamut
Sałatka Kamut to wegańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz seler, jagody kamuta, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka Farro lub Kamut, Sałatka Kamut i śliwka, oraz Sałatka orkiszowa i Kamut dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę wanilii podziel wzdłuż i zeskrobuj nasiona do małej miseczki. Za pomocą sznurka kuchennego, związać wanilii, marchew i seler połówki razem. W średnim rondlu podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać kamut i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż tosty, 1 minuta.
Dodać 6 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia.
Dodać wiązkę warzyw i połówki cebuli. Przykryć częściowo i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kamut będzie po prostu miękki, około 1 godziny.
Odcedzić kamut i wyrzucić warzywa.
W międzyczasie, drobno zetrzeć skórkę z 1 pomarańczy do miski z nasionami wanilii.
Dodaj szalotkę i sok z cytryny. Za pomocą noża usuń skórkę i biały pestkę z obu pomarańczy.
Pokrój między membranami, aby uwolnić sekcje do dużej miski. Wycisnąć sok z membran do małej miski i odstawić na 10 minut.
Ubić pozostałe 5 łyżek oleju.
Dodaj kamut do pomarańczowych sekcji w dużej misce. Wymieszać dressing i doprawić solą i pieprzem. Złożyć truskawki i szpinak i podawać.