Sałatka grejpfrutowa z awokado (Ensalada de Palta y Toronja)

Sałatka grejpfrutowa z awokado (Ensalada de Palta y Toronja) może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,03 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 32G tłuszczu i w sumie 418 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, awokado hass, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z awokado (Ensalada de Aguacate), SAŁATKA Z POMIDORÓW I AWOKADO (ENSALADA DE AGUACATE Y TOMATE), oraz Kubańska Sałatka z awokado, rukwi wodnej i ananasa (Ensalada de Aguacate, Berro, y Piña).
Instrukcje
Odetnij oba końce grejpfrutów i odstaw grejpfruty na desce do krojenia. Nożem do obierania odetnij skórkę i biały rdzeń z grejpfrutów, usuwając jak najmniej miąższu grejpfruta. Pracując nad miską, odetnij segmenty wolne od membrany, pozwalając segmentom wpaść do miski. Po wycięciu wszystkich segmentów wyciśnij cały sok z membran do miski. Przechowuj segmenty w soku w lodówce, aż będą potrzebne, do 2 godzin.
Tuż przed podaniem pokrój awokado na pół, usuń pestkę i obierz połówki. Pokrój każdą połowę wzdłuż na 6 cienkich plasterków.
Odcedź grejpfruta i zachowaj sok (do sałatki, jeśli używasz lub jako uczta dla Kucharza).
Dodaj awokado do grejpfruta wraz z oliwkami i sokiem z limonki. Delikatnie wymieszaj, dodając tyle oliwy z oliwek, aby pokryć awokado. Dopraw do smaku solą i pieprzem i ponownie wymieszaj. Jeśli chcesz, użyj odrobiny zarezerwowanego soku grejpfrutowego, aby dodać trochę zing do sałatki.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Macauley Old Vine Zinfandel. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 52 dolarów.
![Macauley Old Vine Zinfandel]()
Macauley Old Vine Zinfandel
Z początkowym bukietem malin i powtarzającą się nutą klonu, jest to pełne wino o świeżości i kwasowości. Ma zachęcającą warstwę przypraw i nuty świeżo upieczonego ciasta wiśniowego. Wysoki drut równoważenia akt ważenia i świeżości.Mieszanka: 92% Zinfandel, 8% Petite Sirah