Przepis Sałatka grecka z marynowanymi buraczkami " oliwki gotowe w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.39 za porcję. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jeśli masz pomidory koktajlowe, ząbki czosnku, cebulkę kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 141 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka grecka z oliwkami greckimi, Sałatka Z Buraczków Marynowanych, oraz Sałatka Z Buraczków Marynowanych dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby marynowane buraki były "oliwkami", zacznij co najmniej dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki
Burak
2
W małym garnku lub rondlu wymieszaj ocet, wodę i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Garnek
3
Dodaj sok pomarańczowy, nasiona gorczycy i ziarna pieprzu. Doprowadzić do wrzenia płynu marynarskiego na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy
Sok Pomarańczowy
Pieprz
4
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 20 minut lub dłużej.
5
Gdy ciecz stygnie, buraki pokroić w kostkę wielkości oliwek i umieścić je z czosnkiem w czystym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Oliwki
Burak
6
Gdy płyn jest letni, wlej go do pojemnika, przykrywając buraki. Zamknij pojemnik szczelnie, daj mu 5 lub 6 dobrych koktajli i włóż buraki do lodówki, aby ostygły. W ciągu 24 do 48 godzin będą gotowe do jedzenia i pozostaną świeże w lodówce przez 1 tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Burak
7
Gdy buraki są marynowane, nadszedł czas, aby upiec paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Burak
8
Umieść je na patelni do pieczenia i umieść pod brojlerem. Włącz brojlery do wysokiej i sprawdzić co 5 minut lub tak, aby sprawdzić, czy skóra ma pęcherze i zwęglone. Następnie, za pomocą szczypiec, obrócić papryki do blistra i char z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Brojler
Szczypce
9
Wyjmij paprykę z piekarnika i włóż ją do papierowej torby. Zamknij górę i pozwól im parować przez 15 minut. Gdy ostygnie w dotyku, zdjąć skórkę z papryki i wyrzucić. Pokroić fl Esh poziomo w cienkie paski, a następnie posiekać na pół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Papryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Aby przygotować koper włoski, odciąć łodygi i dolną gałązkę z cebulek kopru włoskiego i usunąć zewnętrzną warstwę, jeśli jest posiniaczona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
11
Cebulki przeciąć pionowo na pół.
12
Umieścić fl z boku każdej połowy na desce do krojenia i pokroić koper włoski w cienkie włócznie w kształcie półksiężyca. Odrzuć twardy rdzeń i odłóż na bok włócznie kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
13
Posiekaj liście romaine na kawałki wielkości kęsa i umieścić je w dużej misce do mieszania, delikatnie podrzucając z czerwonego octu winnego i oliwy z oliwek. Następnie umieść ricottę, suszone pomidory i nasiona kopru włoskiego w innej misce i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory
Ocet Winny Czerwony
Nasiona Kopru Włoskiego
Oliwa Z Oliwek
Ser Ricotta
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
14
Aby złożyć sałatkę, rozłóż rzymską na naczyniu lub półmisku. Przykryć rzędami zielonej papryki, kopru włoskiego, pomidorów, buraków, ogórków i czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pieprz
Papryka Czerwona
Ogórek
Pomidor
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Koper Włoski
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Burak
15
Posypać ricottą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Ser Ricotta
16
liczba sodu: Burak: 64 mg na buraki; koper włoski: 45 mg na 1 filiżankę, 122 mg na żarówkę; ricotta o niskiej zawartości sodu: 24 mg na 1/4 filiżanki w zależności od marki; suszony pomidor: 5 mg na porcję w zależności od marki; pomidory koktajlowe: 7 mg na 1 filiżankę
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Wiśniowy
Ser Ricotta
Koper Włoski
Pomidor
Burak
17
Przedruk za zgodą wydawcy, Houghtona Mifflina Harcourta. Z Sodium Girl ' s Limitless Low-Sodium Cookbook: How To Lose the Salt and Eat the Foods you Love Jessica Goldman Foung. Copyright 2013 by Jessica Goldman Foung; okładka i fotografia wnętrz copyright 2013 by Matt Armendariz. Wydawnictwo: John Wiley & Sons, Inc.