Sałatka Escarole ze smażoną szalotką i suszonymi śliwkami

Sałatka Escarole ze smażoną szalotką i suszonymi śliwkami
Sałatka Escarole ze smażoną szalotką i suszonymi śliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 104 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka szalotki, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Z Szalotką, Śliwkami I Armagnac, Kurczak z szalotką, śliwkami i Armagnac, oraz Noga jagnięca z zielonymi oliwkami, suszonymi śliwkami i prażoną szalotką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 1-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie smażyć szalotki w 3 partiach, często mieszając i uważając, aby nie spalić, aż złoty kolor, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
2
Szalotki przenieść jako rumiane z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia. (Szalotki będą chrupiące, gdy ostygną.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Przenieść 3 łyżki oleju szalotka z patelni do filiżanki do opatrunku i rezerwy pozostałą do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Wymieszać sok z cytryny, sól i pieprz w dużej misce, a następnie dodać olej szalotki w wolnym strumieniu, ubijając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Dodaj śliwki, eskarole, połowę szalotki i sól do smaku, a następnie dobrze wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
śliwkiśliwki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Posypać pozostałą szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn