Sałatka Escarole ze smażoną szalotką i suszonymi śliwkami
Sałatka Escarole ze smażoną szalotką i suszonymi śliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 104 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka szalotki, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Z Szalotką, Śliwkami I Armagnac, Kurczak z szalotką, śliwkami i Armagnac, oraz Noga jagnięca z zielonymi oliwkami, suszonymi śliwkami i prażoną szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 1-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie smażyć szalotki w 3 partiach, często mieszając i uważając, aby nie spalić, aż złoty kolor, 3 do 4 minut.
Szalotki przenieść jako rumiane z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia. (Szalotki będą chrupiące, gdy ostygną.)
Przenieść 3 łyżki oleju szalotka z patelni do filiżanki do opatrunku i rezerwy pozostałą do innego użytku.
Wymieszać sok z cytryny, sól i pieprz w dużej misce, a następnie dodać olej szalotki w wolnym strumieniu, ubijając do połączenia.
Dodaj śliwki, eskarole, połowę szalotki i sól do smaku, a następnie dobrze wrzucić do herbu.
Posypać pozostałą szalotką.