Sałatka Escarole z oliwkami
Sałatka Escarole z oliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odebrać ocet balsamiczny, oliwki calamatan, kawałki wielkości kęsa i crisped escarole, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Escarole Z Solą Dorsz, Anchois I Oliwkami, Pstrąg z Escarole, pomarańczą i oliwkami, oraz Gulasz z fasoli i Escarole z Fetanem i oliwkami.
Instrukcje
W misce, wymieszać 2 quarts bite-size kawałki płukane i crisped escarole (12 oz) z 1/4 Puchar pestkowych oliwek calamata, 2 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin, 1 łyżka octu balsamicznego, i 1 ząbek czosnku, obrane i prasowane lub mielone.
Dodać sól i pieprz do smaku.