Sałatka Escarole z boczkiem, karmelizowaną cebulą i winegretem z sera pleśniowego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc spróbuj sałatki Escarole z boczkiem, karmelizowaną cebulą i winegretem z sera pleśniowego. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 195 kalorii, 6G białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Za 87 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka boczku, octu z białego wina, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka szpinakowa z boczkiem, karmelizowaną cebulą, pieczarkami i serem pleśniowym w sosie z patelni Bekonowej SOS zwieńczony jajkiem na twardo, Sałatka szpinakowa z boczkiem, karmelizowaną cebulą, pieczarkami i serem pleśniowym w sosie z patelni Bekonowej SOS zwieńczony jajkiem na twardo, oraz Sałatka szpinakowa z boczkiem, karmelizowaną cebulą, pieczarkami i serem pleśniowym w sosie z patelni Bekonowej SOS zwieńczony jajkiem na twardo.
Instrukcje
Gotuj boczek na średnim ogniu na średniej patelni, aż będzie chrupiący, około 12 minut.
Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Do kapania dodaj pokrojoną cebulę i dobrze wymieszaj. Gotuj do głębokiego brązu i dobrze karmelizuj, mieszając od czasu do czasu, kolejne 25 minut. Dopraw 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Tymczasem w małej misce wymieszaj ser, ocet i olej. Opatrunek będzie masywny i nie do końca zemulgowany.
Umieść escarole w dużej misce i pokrusz na niej boczek. Gdy cebula będzie gotowa i jeszcze ciepła, posyp escarole wraz z dressingiem. Dobrze wymieszaj tuż przed podaniem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winnice Talbott Kali Hart Chardonnay z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Talbott Vineyards Kali Hart Chardonnay
Czysty owocowy wyraz naszej winnicy, Talbott Chardonnay, Kali Hart jest bujny i żywy. Minimalny wpływ winiarza pozwala Kali Hart Chardonnay pokazać siłę winnic Talbott ' s estate. Bogaty, zachęcający nos pokazuje jasne tropikalne nuty, które utrzymują się na podniebieniu, gdzie orzeźwiające smaki ananasa i spadzi są uzupełniane orzeźwiającą kwasowością. Obfite podniebienie środkowe prowadzi do długiego wykończenia owoców cytrusowych i tropikalnych z nutami francuskiego dębu i mineralności.