Sałatka cytrusowa z syropem z anyżu gwiazdkowego
Sałatka cytrusowa z syropem anyżu gwiazdkowego może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 101 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz krew pomarańcze, różowy grejpfrut, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka cytrusowa z anyżem gwiazdkowym, Kumkwat w syropie przyprawionym z goździkami, cynamonem i anyżem gwiaździstym, oraz Bliny buraczane z łososiem marynowane w syropie anyżowym z ' Home Made Winter.
Instrukcje
Cukier rozpuścić w wodzie w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając.
Dodać anyż i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Odstawić ciepła 30 minut.
Pokrój skórkę, w tym biały rdzeń, z owoców ostrym nożem.
Wyciąć segmenty wolne od membran do miski. Wyciśnij sok z membran do miski.
Do owoców i soku dodać syrop z anyżem i delikatnie wymieszać.
Usuń anyż przed podaniem w razie potrzeby.
Sałatka cytrusowa może być wykonana 1 dzień wcześniej i schłodzona.