Sałatka chlebowa BLT
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc wypróbuj sałatkę BLT Bread. Za $3.17 za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 10g białka, oraz 36g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką rukolę, chrupiący chleb, liście bazylii i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka chlebowa BLT, Sałatka chlebowa BLT, oraz Sałatka chlebowa BLT.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. podczas przygotowywania sałatki namocz cebulę w misce z zimną wodą.
Pracując partiami, gotuj pancettę w jednej warstwie na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiąca, około 4 minut z każdej strony.
Przenieś na ręczniki papierowe, aby odsączyć; zachowaj kapanie.
Połącz 1 łyżkę każdej oliwy z oliwek i kapanie pancetty w małej misce. Wymieszaj z kostkami chleba na blasze do pieczenia i posyp po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; rozprowadzić równą warstwą.
Piec, mieszając raz, aż lekko tosty, około 15 minut.
Odcedź cebulę i posiekaj wszystkie oprócz 6 plasterków pancetta.
Dodaj do dużej miski z pomidorami, rukolą, bazylią, oliwkami, chlebem, octem i pozostałymi 3 łyżkami oliwy z oliwek. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
Podziel sałatkę na miski. Posyp każdą salatą ricotta i kawałkiem zarezerwowanej pancetty.