Sałatka Cezar z kurczakiem i boczkiem
Sałatka Cezar z kurczakiem i bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.55 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 1238 kalorii, 63g białka, oraz 103g tłuszczu na porcję. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz piersi z kurczaka, gotową sałatkę Cezar, awokado i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Szybka sałatka Cezar z pieczonym kurczakiem i boczkiem, Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, oraz Sałatka makaronowa z kurczakiem Cezar z lekkim sosem Cezar.
Instrukcje
Boczek podsmażyć na patelni przez 2-3 minuty z każdej strony.
Wyjąć, następnie posypać crotons w tłuszczu na patelni i wrzucić na średnim ogniu na minutę lub dwie, aby nadać im smak i chrupiące je.
Podziel liście między 2 płytki. Połowę awokado i wykopać kamień; obrać i pokroić na kawałki i rozrzucić na liściach. Na wierzchu Porwij kurczaka na kawałki. Wreszcie, snap boczek na kawałki grube na kurczaka i top z crotons.
Skropić sos na całej sałatki i zakończyć dobrym pyleniem parmezanu i mielenia pieprzu.
Polecane wino: Gavi, Albarino, Pinot Grigio
Sałatkę Cezar można łączyć z Gavi, Albarino i Pinot Grigio. Polecamy ostre, wytrawne białe wino, takie jak Gavi, Albariño lub Pinot Grigio. Wina te stoją do ostrego opatrunku i uzupełniają inne smaki. Coppo Gavi La Rocca z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Coppo Gavi La Rocca]()
Coppo Gavi La Rocca
Gavi, klasyczne, białe wino piemonckie, jest wykonane w całości z winogron Cortese, jednej z najstarszych rodzimych odmian regionu. Jego nazwa pochodzi od pierwotnego konsumenta wina-szlachty dworskiej lub "corte". Gavi La Rocca pochodzi z marly - wapiennych gleb, które nadają mu nieoczekiwaną złożoność mineralną. Świeży i delikatny na nosie z nutami cytrusów. W ustach wino jest ostre, lekkie i wytrawne o zrównoważonej kwasowości i delikatnym wykończeniu.Doskonały jako aperitif, ostrygi i owoce morza, duszony królik z czarnymi oliwkami i orzeszkami piniowymi "po Liguryjsku", bagna cauda (tradycyjny sos piemoncki z oliwą z oliwek, anchois i czosnkiem, podawany z różnymi świeżymi warzywami)