Sałatka Cezar
Sałatka Cezar może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 429 kalorii, 19g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka anchois, parmigiano-reggiano, żółtko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć żółtko, możesz podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, Grillowana Sałatka Cezar z lekkim sosem sałatkowym Cezar, oraz Sałatka makaronowa z kurczakiem Cezar z lekkim sosem Cezar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w saute lub patelni. Gdy jest gorąco, ale nie palenie, dodać kawałki chleba i mieszać, aż chleb został równomiernie tosty i jest złoty brąz. Doprawić solą i pieprzem.
Umieść grzanki w misce z podszewką ręcznika papierowego, aby odsączyć olej. Natychmiast wrzucić ser do grzanek, a następnie natkę pietruszki. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Połącz ser, pieczony czosnek, ocet, musztardę, anchois i żółtko w robocie kuchennym. Zmiksować do uzyskania gładkiej pasty. W razie potrzeby dodaj 2 łyżki wody, aby zapewnić gładką pastę, a nie grudkowatą. Po uruchomieniu maszyny emulguj olej do pasty w stałym strumieniu.
Dodaj więcej wody lub octu w razie potrzeby, w zależności od tego, jak luźne lub kwaśne wolisz opatrunek.
Liście sałaty ułożyć na półmisku i na wierzchu skropić dressingiem. Doprawić solą i pieprzem. Używając obieraczki, ogolić duże kawałki sera Pecorino nad sałatą, a następnie grzanki i anchois, jeśli używasz.