Sałatka Caprese Z Grillowanym Stekem Z Boku

Sałatka Caprese Z Grillowanym Stekem Z Boku
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, pierwotnych i דל פחמימות,znych, sałatka Caprese z grillowanym stekiem z flanki może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,36 USD za porcję. To danie główne ma 390 kalorii, 32 g białka i 26 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Ten przepis z Allrecipes wymaga oliwy z oliwek, soli i mielonego pieprzu, steku z flanki i bazylii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 427 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby to ponownie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Sałatka Caprese z grillowanym stekiem z flanki, Sałatka Caprese z grillowanym stekiem balsamicznym i Sałatka Caprese z grillowanym stekiem balsamicznym.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj pomidory, mozzarellę, bazylię, 1 ząbek posiekanego czosnku i 1 łyżkę oliwy z oliwek; wrzucić do płaszcza. Przykryj miskę i wstaw do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnim ogniu i lekko naoliwij ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Umieść stek w dużej zamykanej torbie; dodać 1 ząbek przeciśniętego czosnku, 1 łyżkę oliwy, sól i pieprz. Zamknij torebkę i rozprowadź mieszaninę oleju na steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Usmaż stek na rozgrzanym grillu do pożądanego stopnia wysmażenia, około 5 minut z każdej strony, w przypadku mięsa średniego. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać 140 stopni F (60 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Odstaw na 5 minut, a następnie pokrój w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6
Rozłóż sałatę na 4 talerzach; Skrop każdą porcję sałaty około 1 1/2 łyżeczki octu balsamicznego i 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek. Na każdą sałatkę nałóż 1/4 steku i 1/4 mieszanki pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Viva Diva Moscato Colada z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Colada
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato wzbogacone naturalnym aromatem kokosa i ananasa. Kolor jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekką nutą Moscato. Doskonałe jako aperitif lub jako dodatek do koktajli.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn