Sałatka Caprese Z Grillowanym Stekem Z Boku

Sałatka Caprese Z Grillowanym Stekem Z Boku
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, pierwotnych i דל פחמימות,znych, sałatka Caprese z grillowanym stekiem z flanki może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,36 USD za porcję. To danie główne ma 390 kalorii, 32 g białka i 26 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Ten przepis z Allrecipes wymaga oliwy z oliwek, soli i mielonego pieprzu, steku z flanki i bazylii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 427 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby to ponownie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Sałatka Caprese z grillowanym stekiem z flanki, Sałatka Caprese z grillowanym stekiem balsamicznym i Sałatka Caprese z grillowanym stekiem balsamicznym.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj pomidory, mozzarellę, bazylię, 1 ząbek posiekanego czosnku i 1 łyżkę oliwy z oliwek; wrzucić do płaszcza. Przykryj miskę i wstaw do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnim ogniu i lekko naoliwij ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Umieść stek w dużej zamykanej torbie; dodać 1 ząbek przeciśniętego czosnku, 1 łyżkę oliwy, sól i pieprz. Zamknij torebkę i rozprowadź mieszaninę oleju na steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Usmaż stek na rozgrzanym grillu do pożądanego stopnia wysmażenia, około 5 minut z każdej strony, w przypadku mięsa średniego. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać 140 stopni F (60 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Odstaw na 5 minut, a następnie pokrój w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6
Rozłóż sałatę na 4 talerzach; Skrop każdą porcję sałaty około 1 1/2 łyżeczki octu balsamicznego i 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek. Na każdą sałatkę nałóż 1/4 steku i 1/4 mieszanki pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I PosiekanaPapryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Viva Diva Moscato Colada z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Colada
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato wzbogacone naturalnym aromatem kokosa i ananasa. Kolor jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekką nutą Moscato. Doskonałe jako aperitif lub jako dodatek do koktajli.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn