Sałatka brzoskwiniowa z pomidorami, fetą i winegretem bazyliowym
Sałatka brzoskwiniowa z pomidorami, winegretem z Fetanu i bazylii trwa z grubsza 20 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, lakto ovo wegetariański i pierwotny przepis serwuje 6 i kosztuje 2,07 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką podarte liście bazylii, miód, koszerną sól i popękany pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką ocena 46%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Sałatka brzoskwiniowa na koniec lata z plackami kukurydzianymi, pomidorami pamiątkowymi, Mozzarellanem Bawolym i winegretem bazyliowym, Sałatka Orzo z pomidorami, bazylią i fetą, oraz Sałatka z grillowanego kurczaka i brzoskwini z winegretem bazyliowym.
Instrukcje
Połącz bazylię, oliwę z oliwek, ocet, miód, Dijon i szalotkę w blenderze, aż dressing zemulguje, a bazylia zostanie zmiażdżona. Dopraw solą i pieprzem.
Połącz pomidory i brzoskwinie w misce i wymieszaj, aby pokryć dressingiem. Na wierzch z serem feta.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. The Calling Sullivan Vineyard Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 44 dolarów za butelkę.
![The Calling Sullivan Vineyard Chardonnay]()
The Calling Sullivan Vineyard Chardonnay
Piękne skoncentrowane dojrzałe owoce i nuty creme brulee na nosie prowadzą do pełnego podniebienia masła jabłkowego, dojrzałego melona i orzecha laskowego ze zintegrowanym dębem i długim trwałym wykończeniem.