Sałatka B. L. T. z sosem Bazyliowo-majonezowym
Need a dairy free main course? Sałatka B. L. T. z sosem Bazyliowo-majonezowym może być świetnym przepisem. Ten przepis służy 4. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 18g białka, oraz 49g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz boczek, chleb, majonez i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z owoców, orzechów i kurczaka z sosem z curry Mayo, Sałatka z brokułów bez majonezu z miodowym sosem jogurtowym, oraz Sałatka makaronowa z sosem bazyliowym.
Instrukcje
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedzić, pokruszyć i odstawić, zastrzegając 2 łyżki kapieli.
W małej misce, ubij razem zarezerwowane kapiele z boczku, majonez, ocet i bazylia i odstawić opatrunek, przykryty, w temperaturze pokojowej.
Na dużej patelni na średnim ogniu, wrzucić kawałki chleba z solą i pieprzem.
Skropić olejem, kontynuować podrzucanie i gotować na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.
W dużej misce wymieszać razem romaine, pomidory, boczek i grzanki.
Wlać sos na sałatkę i dobrze wrzucić.