Sautéed winogron Napoleon Z Redukcją portu
Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 287 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz orzechy włoskie, sól, ciasto filo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Owacja Na Stojąco: Słodkie Czekoladowe Babeczki Portowe, Syrop Redukujący Wino Portowe, Nadzienie Z Kremu Malinowego Fraiche, Francuski Mus Czekoladowy, Port-figi Napoleon z olejem z orzecha włoskiego i miodowym kremem, oraz Polędwica wołowa z redukcją śliwki Port-Beach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1 arkusz filo na dużej desce do krojenia lub powierzchni roboczej (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło). Lekko posmarować ciasto sprayem do gotowania.
Na małym sitku ułożyć 2 łyżki cukru pudru; lekko posmarować cukrem pudrem. Powtórz procedurę z 2 arkuszami filo, sprayem do gotowania i cukrem pudrem, kończąc na cukrze pudrze; naciśnij warstwy delikatnie, aby się przylgnąć.
Pokrój stos phyllo wzdłuż na 3 (3 x 14 cali) prostokąty.
Wytnij każdy prostokąt w poprzek na 4 (3 x 3 1/2 cala) prostokąty, tworząc 12 prostokątów. Ostrożnie układaj 1 Prostokąt Na innym, tworząc 6 stosów; delikatnie naciśnij warstwy.
Układać stosy na blasze wyłożonej pergaminem. Powtórz procedurę z pozostałą filo, sprayem do gotowania i cukrem pudrem, aby uformować 18 stosów.
Przykryć stosy phyllo pergaminem; umieść kolejną blachę do pieczenia na pergaminie.
Piec w 350 przez 10 minut lub aż stosy są złote i chrupiące. Ostrożnie usuń górną blachę do pieczenia i pergamin. Fajne phyllo układa się całkowicie na blasze do pieczenia.
Doprowadzić port do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować 10 minut lub do zmniejszenia do 1 1/2 łyżki.
Zdjąć z ognia; wymieszać z miodem i 1/8 łyżeczki soli.
Roztopić masło na patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1/8 łyżeczki soli, winogrona, cukier granulowany i sok.
Saute 10 minut lub do winogron są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
Sery połączyć w małej misce, dobrze mieszając.
Na każdą z 6 talerzy umieścić 1 stos filo, a na wierzch 1 łyżeczkę mieszanki sera i 1 łyżkę mieszanki winogron. Powtórz warstwy raz, kończąc na stosie phyllo.
Mżawka 1 łyżeczka mieszanki portu na każdej płycie.
Każdą porcję posypać 1 łyżeczką orzechów włoskich, a następnie równomiernie posypać pozostałymi 2 łyżeczkami cukru pudru.