Sauerbraten po niemiecku

Sauerbraten po niemiecku
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, German Sauerbraten może być doskonałym przepisem bezmlecznym do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 263 kalorie , 29 g białka i 9 g tłuszczu . Za 1,63 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 14 osób. Udaj się do sklepu i kup liście laurowe, przyprawy do marynowania, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiego jedzenia. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 56% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują Nutella Banana Pancakes German Style , Frikadellen German Meat Patties i Frosting For German Chocolate Cake .

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj sól i imbir; natrzyj pieczeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Umieść w głębokiej szklanej misce. W dużej misce wymieszaj wodę, ocet i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wlej połowę marynaty do dużego rondla; dodaj połowę cebuli, przyprawy do marynowania, pieprz, goździki i liście laurowe. Doprowadź do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy MarynowanePrzyprawy Marynowane
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Polać pieczeń; obrócić, aby pokryć. Przykryć i schłodzić przez 2 dni, obracając dwa razy dziennie.
5
Do pozostałej marynaty dodaj resztę cebuli, przyprawy do marynowania, pieprz, goździki i liście laurowe. Przykryj i wstaw do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy MarynowanePrzyprawy Marynowane
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Odcedź i usuń marynatę z pieczeni; osusz pieczeń. W holenderskim piekarniku na średnio-wysokim ogniu zrumień pieczeń na oleju ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
7
Zalej pieczeń 1 filiżanką odłożonej marynaty z całą cebulą i przyprawami (przykryj i schłódź pozostałą marynatę). Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 3 godziny lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Odcedź pozostały po gotowaniu sok, usuwając cebulę i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodaj do soku powstałego w trakcie gotowania tyle odłożonej marynaty, aby uzyskać objętość 3 szklanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
10
Wlać do dużego rondla i zagotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Dodaj pierniczki; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pokrój pieczeń i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka GingersnapCiasteczka Gingersnap
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia13
Magazyn