Sauerbraten po niemiecku
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, German Sauerbraten może być doskonałym przepisem bezmlecznym do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 263 kalorie , 29 g białka i 9 g tłuszczu . Za 1,63 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 14 osób. Udaj się do sklepu i kup liście laurowe, przyprawy do marynowania, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiego jedzenia. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 56% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują Nutella Banana Pancakes German Style , Frikadellen German Meat Patties i Frosting For German Chocolate Cake .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sól i imbir; natrzyj pieczeń.
Umieść w głębokiej szklanej misce. W dużej misce wymieszaj wodę, ocet i cukier.
Wlej połowę marynaty do dużego rondla; dodaj połowę cebuli, przyprawy do marynowania, pieprz, goździki i liście laurowe. Doprowadź do wrzenia.
Polać pieczeń; obrócić, aby pokryć. Przykryć i schłodzić przez 2 dni, obracając dwa razy dziennie.
Do pozostałej marynaty dodaj resztę cebuli, przyprawy do marynowania, pieprz, goździki i liście laurowe. Przykryj i wstaw do lodówki.
Odcedź i usuń marynatę z pieczeni; osusz pieczeń. W holenderskim piekarniku na średnio-wysokim ogniu zrumień pieczeń na oleju ze wszystkich stron.
Zalej pieczeń 1 filiżanką odłożonej marynaty z całą cebulą i przyprawami (przykryj i schłódź pozostałą marynatę). Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 3 godziny lub do miękkości mięsa.
Odcedź pozostały po gotowaniu sok, usuwając cebulę i przyprawy.
Dodaj do soku powstałego w trakcie gotowania tyle odłożonej marynaty, aby uzyskać objętość 3 szklanek.
Wlać do dużego rondla i zagotować.
Dodaj pierniczki; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pokrój pieczeń i podawaj z sosem.