Satsuma-Wiolonczela
Satsuma-wiolonczela wymaga ok. 7 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1948 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 11,89 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 9 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz satsuman pomarańcze, cukier, wódkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wiolonczela Dolci, Satsuma Pistachio Dacquoise & Satsuma Pistachio Buttercream, oraz Marmolada Satsuma dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz pomarańcze satsuma za pomocą obieraczki do warzyw, zachowując mięso do innego użycia. Zeskrobać gorzki biały rdzeń z pomarańczowych pasków skórki i wyrzucić rdzeń.
Umieść pomarańczowe paski skórki w dużym szklanym dzbanku lub 3-qt. słoik; wódkę polać paskami. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 7 do 10 dni.
W dużym rondlu na średnim ogniu zagotować cukier i 5 szklanek wody. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 1 minutę lub aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut.
Wlać syrop do mieszaniny wódki. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 24 godzin.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko z siatki drucianej do innego dzbana, odrzucając pomarańczowe paski skórki.
Wlać do zamykanych butelek lub słoików Mason. Uszczelnić i schłodzić 4 godziny przed podaniem. Przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.
* 15 Minneola tangelos może zostać zastąpiona.
3 Satsuma-Koktajle Wiolonczelowe. Southern Citrus burst tego domowej roboty likieru zapewnia świąteczny akcent do ulubionych koktajli. (Każdy przepis daje 4 do 6 porcji.)
Wymieszaj 1 szklankę Satsuma-cello, 1/2 szklanki whiskey, 4 kreski Angostura bitters i 4 kreski Peychaud ' s bitters w dzbanku. Wymieszać po 2 szklanki lodu i wody sodowej.
Rozmaryn-Satsuma Julep: 1 Łyżka. świeże liście rozmarynu z 1 szklanką Satsuma-wiolonczela.
Odstawić 5 minut. Przecedzić w dzban. Wymieszać po 2 szklanki lodu i wody sodowej.
Bazylia-Satsuma Julep: 1/4 szklanki liści bazylii z 1 łyżką. cukier.
Dodaj 1 szklankę Satsuma-wiolonczela.
Odstawić 5 minut. Przecedzić w dzban. Wymieszać po 2 szklanki lodu i wody sodowej.