Satay z kurczakiem i krewetkami z sosem kokosowo-orzechowym i sałatką ze świeżych warzyw
Chicken and Shrimp Satay with Coconut Peanut Sauce and Fresh Vegetable Salad may be just the main course you are searching for. Jedna porcja zawiera 1116 kalorii, 47g białka, oraz 88 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje 6,5 USD za porcję. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Mieszanka octu ryżowego, koszernej soli i pieprzu, płatków pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Satay z kurczakiem i krewetkami z sosem kokosowo-orzechowym i sałatką ze świeżych warzyw, Kokosowy Kurczak Curry Satay z sosem orzechowym, oraz Tajski kurczak Satay i sos orzechowy + imbir Ryż kokosowy.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: 4 długie drewniane szaszłyki, nasączone wodą
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Drewniane
2
Połącz chiles, kolendra, skórka pomarańczowa, sok pomarańczowy, ocet winny ryżowy, Mirin, sól, pieprz, kurczak i krewetki. Wrzucić wszystko, aby dobrze płaszcz. Przykryć i umieścić w lodówce do marynowania przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
Sok Pomarańczowy
Skórka Pomarańczowa
Kolendra
Cały Kurczak
Papryka Chili
Pieprz
Krewetki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sól
1
Rozgrzać rondel na średnim ogniu i dodać olej arachidowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj chiles i czosnek i tosty do ciemnobrązowego, ale nie spalone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Czosnek
Tosty
3
Dodać ocet ryżowy i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
4
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
5
Ubij masło orzechowe i dobrze wymieszaj, aby połączyć. Doprawić solą, pieprzem i płatkami czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Masło Orzechowe
Pieprz
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Zdjąć z ognia i odstawić.
7
Rozgrzej grill lub patelnię grillową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, Julienne
8
Grill kurczaka przez 3 do 4 minut z każdej strony i krewetki 2 minut z każdej strony, lub aż różowy i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
9
Usuń kurczaka i krewetki z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
10
Niech kurczaka odpocząć na minutę, a następnie złożyć szaszłyki z 2 kawałki kurczaka i 2 krewetki na każdym szaszłyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
11
Podawać szaszłyki na sałatkę warzywną, z miską sosem kokosowo-orzechowym do zanurzenia.
Tuż przed podaniem, połączyć kapustę, papryka czerwona, papryka żółta, czerwona cebula, groszek snap, kolendra, sok pomarańczowy, ocet winny ryżowy, olej z orzeszków ziemnych i ocet winny czerwony w dużej misce. Smak sałatki, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku.