Satay z kurczakiem i krewetkami z sosem kokosowo-orzechowym i sałatką ze świeżych warzyw

Satay z kurczakiem i krewetkami z sosem kokosowo-orzechowym i sałatką ze świeżych warzyw
Chicken and Shrimp Satay with Coconut Peanut Sauce and Fresh Vegetable Salad may be just the main course you are searching for. Jedna porcja zawiera 1116 kalorii, 47g białka, oraz 88 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje 6,5 USD za porcję. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Mieszanka octu ryżowego, koszernej soli i pieprzu, płatków pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Satay z kurczakiem i krewetkami z sosem kokosowo-orzechowym i sałatką ze świeżych warzyw, Kokosowy Kurczak Curry Satay z sosem orzechowym, oraz Tajski kurczak Satay i sos orzechowy + imbir Ryż kokosowy.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 4 długie drewniane szaszłyki, nasączone wodą
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
2
Połącz chiles, kolendra, skórka pomarańczowa, sok pomarańczowy, ocet winny ryżowy, Mirin, sól, pieprz, kurczak i krewetki. Wrzucić wszystko, aby dobrze płaszcz. Przykryć i umieścić w lodówce do marynowania przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
Papryka ChiliPapryka Chili
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SólSól
1
Rozgrzać rondel na średnim ogniu i dodać olej arachidowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj chiles i czosnek i tosty do ciemnobrązowego, ale nie spalone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
TostyTosty
3
Dodać ocet ryżowy i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
4
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
5
Ubij masło orzechowe i dobrze wymieszaj, aby połączyć. Doprawić solą, pieprzem i płatkami czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Zdjąć z ognia i odstawić.
7
Rozgrzej grill lub patelnię grillową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Grill kurczaka przez 3 do 4 minut z każdej strony i krewetki 2 minut z każdej strony, lub aż różowy i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Usuń kurczaka i krewetki z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Niech kurczaka odpocząć na minutę, a następnie złożyć szaszłyki z 2 kawałki kurczaka i 2 krewetki na każdym szaszłyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
11
Podawać szaszłyki na sałatkę warzywną, z miską sosem kokosowo-orzechowym do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
WarzywaWarzywa
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Tuż przed podaniem, połączyć kapustę, papryka czerwona, papryka żółta, czerwona cebula, groszek snap, kolendra, sok pomarańczowy, ocet winny ryżowy, olej z orzeszków ziemnych i ocet winny czerwony w dużej misce. Smak sałatki, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Papryka żółtaPapryka żółta
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
KolendraKolendra
KapustaKapusta
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia56
Magazyn