Sarma (Gołąbki)
Sarma (Gołąbki) wymaga ok. 3 godziny i 15 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 394 kalorie, 29g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wołowinę, jajko, grubo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Sarma, Gołąbki z Dalmacji, SARMA (Chorwackie Gołąbki), oraz Bułeczki Z Kapustą Kwaśną (Sarma) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kapustę w zamrażarce na kilka dni. W nocy przed zrobieniem rolek wyjmij go na rozmrożenie.
W dużej misce, połączyć wołowinę, wieprzowina, szynka, ryż, cebula, jajko, czosnek w proszku, sól i pieprz.
Dobrze wymieszać. Formuj mieszaninę mięsa na podłużne kulki, używając 1/2 szklanki mieszaniny na raz. Następnie owinąć liść kapusty wokół każdej piłki.
Kiszoną kapustę rozłóż na dnie dużego garnka, a następnie ułóż na wierzchu roladki kapusty, umieszczając je po stronie szwu w dół.
Wlać sok pomidorowy na bułki, a następnie dodać wystarczającą ilość wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez około 3 godziny, dodając więcej wody w razie potrzeby.