Saltimbocca Z Kurczaka
Saltimbocca z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 504 kalorie, 47g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka sera mozzarella, olej roślinny, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Saltimbocca Z Kurczaka, Saltimbocca Z Kurczaka, oraz Saltimbocca Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Między kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości 1/4 cala. W płytkim naczyniu wymieszaj mąkę, parmezan, włoską przyprawę i sól. Kurczak zalać mieszanką mąki; wytrząsnąć nadmiar mąki.
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować około 8 protokół, obracając raz, aż rumiane na zewnątrz i nie różowy w centrum. Na wierzch każdej piersi kurczaka nałożyć 1 plasterek prosciutto i 1 plasterek sera mozzarella. Przykryć patelnię szczelnie; gotować 1 do 2 minut lub do rozpuszczenia sera.
Posypać szałwią kurczaka.
Wyjmij kurczaka z patelni na półmisek; przykryj luźno namiotem folii, uważając, aby folia nie dotykała sera.
Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Ciepła do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Gotować około 3 minut lub aż bulion zmniejsza się do około 1/4 szklanki.
Zdjąć z ognia; ubić na maśle. Łyżka do kurczaka.