Salt & pepper squid
Salt & pepper squid to bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 97 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 24 centów za porcję. Mieszanka mniejszych o tej samej wadze, oliwa z oliwek, kilka gałązek kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak niesamowite. Kałamarnica Z Solą I Pieprzem, Salt & pepper squid, oraz Kalmary z Chilli, solą i pieprzem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Poproś sprzedawcę ryb, aby wyczyścił kałamarnicę; maluchy często przychodzą gotowe-wyczyszczone. Za pomocą nożyczek kuchennych, wyciąć ciało i otworzyć. Dobrze umyć, a następnie osuszyć. Jeśli masz dużą kałamarnicę, pokrój ciało na cztery porcje, mniej więcej kwadratowe. Małe kałamarnice można po prostu otworzyć.
Używając końcówki bardzo ostrego noża, zdobądź szczyt w zgrabnym krzyżyku.
Posmaruj olejem i odstaw na bok podczas podgrzewania grilla lub patelni, aż będziesz gotowy do gotowania.
Wymieszać 2 łyżeczki soli morskiej, 5-przyprawy chińskiej i 1 łyżeczkę świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Posypać po obu stronach kałamarnicy tuż przed gotowaniem, w zależności od smaku. Możesz nie potrzebować wszystkiego.
Rozgrzej patelnię do rozgrzania i gotuj około 1 min z każdej strony, aż zacznie się zwijać.
Wyjąć szczypcami do talerza i skropić odrobiną oleju sezamowego. Do podania udekoruj liśćmi kolendry i podawaj z małymi miseczkami słodkiego sosu chilli do zanurzenia.