Salt & pepper squid

Salt & pepper squid
Przepis salt & pepper squid można zrobić w około 25 minut. To danie główne ma 302 kalorie, 19g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga octu ryżowego, mąki, oleju roślinnego i chili. Przepis ten zachwycił 57 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Salt & pepper squid, Kałamarnica Z Solą I Pieprzem, oraz Kalmary z Chilli, solą i pieprzem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Aby zrobić sos do zanurzania, wymieszać wszystkie składniki w małej misce, aż cukier się rozpuści, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Mąkę kukurydzianą wymieszać z papryką i 2 łyżkami soli morskiej w dużej misce, a następnie odstawić. Ułóż tacę papierem kuchennym i upewnij się, że masz więcej soli do posypania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzej około 7 cm oleju do 180 ° C w głębokiej frytkownicy, wok lub głębokiej patelni. Jeśli nie masz termometru, możesz go przetestować za pomocą kostki chleba, która powinna brązowieć w 20 sekund. Płaszcz kalmary dobrze z mąki wymieszać i smażyć w partiach przez około 2 min każda lub aż chrupiące. Użyj łyżki szczelinowej, aby wyjąć kałamarnicę, następnie odcedzić na papierze kuchennym i posypać trochę więcej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka MąkiMieszanka Mąki
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Kalmary podawać z cebulką dymką i chilli, z sosem do zanurzania na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
DymkaDymka
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn