Salsa Z Łososia Verde
Salsa Salsa Verde to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 293 kalorie, 35g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 4,71 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, rukoli, mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Łosoś z salsą verde, Gotowany łosoś z salsą Verde, oraz Łosoś z ziemniakami salsa verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 180c.zważyć wszystkie składniki.
Usuń duże łodygi z rukoli i mięty.Wszystkie składniki (z wyjątkiem łososia) drobno posiekać i wymieszać w misce z oliwą z oliwek lub zmiksować w robocie kuchennym z oliwą z oliwek.
Usuń wszystkie kości z filetów łososia i połóż je, skórą w dół, na naoliwionej blasze do pieczenia. Następnie górną część każdego fileta posmarować salsa verde.
Umieść tacę w piekarniku na 15 minut. Następnie wyjmij łososia z piekarnika i pozostaw na 5 minut.
Serw. Podaliśmy go z ziemniakami zapiekanymi na patelni.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.