Przepis pieczony czosnek i Chipotle Salsan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, chipotle chili, kukurydzianą tortillę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mało kto lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pikantna Pieczona Salsa Chipotle Salsa, Chipotle-Salsa Tomatillo Pieczona, oraz Salsa pieczona Tomatillo-chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Czosnek przeciąć na pół w poprzek i obie połówki owinąć w jeden kawałek folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
2
Pokrój trzy pomidory na pół w poprzek i umieść, pokrój bok do góry, na blasze do pieczenia o wymiarach 12 na 15 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Czosnek i pomidory piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, aż czosnek będzie miękki po wyciśnięciu (rozpakuj do testu), a pomidory zostaną wysuszone, około 45 minut. Pozostały pomidor pokroić w kostkę i zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
W międzyczasie umieść suszone New Mexico i chipotle chilies w małej misce i dodaj 1 szklankę wrzącej wody.
W 8-do 10-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, gotuj tortillę, obracając raz, aż będzie chrupiąca i rumiana z obu stron, łącznie 3 do 4 minut. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozbić na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Gdy czosnek jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć goździki ze skóry do blendera lub robota kuchennego; wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodaj pieczone pomidory, chili i moczenie wody, tortilla, kolendra, i sok z limonki. Wirować, aż będzie gładka. Wymieszać z cebulą i pomidorem pokrojonym w kostkę.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 65 dolarów.