Salsa z cukinią z nutą limonki może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na $7.09 za porcję, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 794 kalorie, 23G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Food.com ma 3 fanów. Jeśli masz habanero, cukinię, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako kosztowna przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Muffinka z limonką, Letni kurczak Tostada z cukinią kukurydzianą i salsą z awokado i limonką, oraz Nuta chleba żytniego dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść pomidory w sitku nad miską, aby złapać wszystkie soki.Bardzo lekko posmarować dużą ciężką dolną garnek, dodać rozdrobnioną cukinię i 1/2 łyżeczki soli, podsmażyć, aby uwolnić soki i zmniejszyć płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać sok pomidorowy do zmniejszonej cukinii i gotować przez 10 minut lub aż większość płynu zniknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecane: Sacramento)
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
3
Dodać cebulę, wszystkie papryki i chili, czosnek, pomidory, przyprawy, sól, czarny pieprz, cukier, sok z limonki i skórki, ocet, i pasty.Dusić na średnim ogniu przez 30 minut. Wymieszać ze świeżą bazylią lub kolendrą.Napełnij gorące sterylne słoiki gorącą salsą, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę. Uważając, aby nie zostawić salsy na felgach. Wytrzyj felgi słoików czystym, wilgotnym ręcznikiem papierowym. Załóż pokrywki i przykręć metalowe opaski.Proces przez 10 minut w łaźni z gorącą wodą.Etykieta i przechowywać w ciemnym miejscu. Użyj z 1 rokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.