Salsa pomidorowo-bakłażanowa

Salsa pomidorowo-bakłażanowa
Salsa pomidorowo-bakłażanowa wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 34 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 62 kalorie . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten przystawka. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, sos pieprzowy, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, wegetariańską laktoovo i Whole 30. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Podobne przepisy obejmują Grilled Eggplant and Heirloom Tomato Stacks With Basil and Tomato Coulis , Eggplant and Tomato Sauce i Tomato and Eggplant Caponata .

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszaj wodę, czerwoną paprykę, seler, jalapeno, czosnek, liść laurowy, połowę tymianku i sos z ostrej papryki. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut lub do momentu odparowania płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia, wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Na dużej patelni podsmaż bakłażana w 1/4 szklanki oleju, aż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przenieś do dużej miski. Wymieszaj z mieszanką czerwonej papryki, pomidorami, cebulą, solą i pozostałym tymiankiem i olejem. Przykryj i schłódź do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia9
Magazyn