Salsa Guajillo i Tomatillo

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać guajillo i Tomatillo Salsan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 33 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz New mexico chiles, sok pomarańczowy, Tomatillo, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony łosoś i szparagi z sosem Guajillo-Tomatillo, 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, oraz Guajillo przyprawiona wieprzowina i ziemniaki (Puerco Y Papas Al Guajillo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać suchą ciężką patelnię średnią (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie krótko tosty chiles ze wszystkich stron, naciskając płasko szczypcami, aż lekko zmięknie, o 3 protokół.
Tomatillo dusić w wodzie do przykrycia w małym rondlu do miękkości, o 5 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową do blendera i dodać chiles, cebulę, czosnek, sok pomarańczowy i 3/4 łyżeczki soli. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Przełożyć do miski i schłodzić do temperatury pokojowej.