Salmorejo
Salmorejo może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 8. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 233 kalorie, 11g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ząbków czosnku, pomidorów, szynki serrano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Salmorejo, Dip Salmorejo, oraz Smoky Salmorejo.
Instrukcje
Wyciśnij nasiona i miąższ Z3 funta dojrzałych pomidorów podzielonych na połówki do sadzonki ustawionej nad dużą miską. Presssolids do uwolnienia jak największej ilości cieczy; wyrzucić ciała stałe. Pomidory posiekaj i dodaj do miski.
Połączyć 3 tosty, chopped4x4x1 / 2 " plastry biały sandwichbread, 1/4 szklanki tosty sliveredalmonds, i 4 rozbite garliccloves w blenderze. Pulsuj do końca.
Dodać pomidory płynemdo blendera w partiach, puréeinguntil bardzo gładkie.
Dodaj 1 łyżeczkę Sherryvinegar. Po uruchomieniu blendera stopniowo dodawaj 1/2 szklanki ekstra virginolive oleju. Purée do emulgacjii spienione, o 3 protokół.W razie potrzeby doprawić solą i octem. Chill until cold, about2 hours. Doprawić do smaku z solą i octem.
Podziel soupamong małe miski lub szklanki.
Udekorować cienko pokrojonym Serranohamem lub prosciutto i posiekanym jajkiem na twardo.