Salmon con Salsa de Mandarina y aguacate (łosoś z mandarynką i salsą z awokado)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia con salsa de Mandarina y aguacate (łosoś z mandarynką i salsą z awokado). Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 582 kalorie, 37g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $5.59 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 106 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka soku z limonki, oliwy z oliwek, soku i skórki z 1 mandarynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Salmón con Salsa de Mandarina (łosoś z sosem mandarynkowym), Papas con Salsa de Aguacate (ziemniaki z sosem awokado), oraz Grillowany łosoś z salsą z awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić marynatę: wymieszać sok z mandarynek, skórkę, sól pieprz, miód i oliwę z oliwek.
Wlej to do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny, włóż filety z łososia do torby i włóż do lodówki, aby schłodzić na 1 godzinę.Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Linia mała blacha do pieczenia z pergaminem. Ułóż łososia na blasze do pieczenia.
Piec, aż łosoś jest gotowane przez, O 8 do 10 protokół. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut.Do salsy: obrać i przyciąć końce z każdej mandarynki. Za pomocą noża do parkowania, przeciąć wzdłuż membrany po obu stronach każdego segmentu.Uwolnij segmenty i dodaj je do małej miski.
Dodaj awokado, czerwoną cebulę, oliwę z oliwek, kolendrę, sok z limonki, mielony kminek, sól i czerwony pieprz.
Wymieszać i odstawić.Łyżka salsy na wierzchu łososia lub podawać z boku jako akompaniament.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.