Sajgonki z orzechów makadamia z lodami z brązowego cukru i ogórkami z karamboli

Sajgonki z orzechów makadamia z lodami z brązowego cukru i ogórkami z karamboli
Przepis na sajgonki z orzechów makadamia z lodami z brązowym cukrem i ogórkami z karamboli jest gotowy w około 1 godzinę i 55 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Na 8,33 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 144g tłuszczu, oraz w sumie 2892 kalorii. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ocet cydr, cukier, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, Brązowy cukier-Makadamia Nut Coffee Cake, oraz Brązowy cukier Funt ciasta z brązowym cukrem twarożek lukier dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu na średnim ogniu, połączyć cukier i wodę i doprowadzić do wrzenia. Gotować cukier, aż karmelizuje się do ładnego bursztynowego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć z ognia i powoli dodawać krem. Powrócić do ognia i mieszać, aż cukier i śmietana są całkowicie włączone i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3
Dodać masło, kandyzowany imbir i posiekane orzechy i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia lekko. Jeśli mieszanina stygnie, wystarczy lekko podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
4
Następnie umieść owijki sajgonki na stole jak diament, z jednym punktem najbliżej Ciebie. Równomiernie podzielić nadzienie pomiędzy 4 owijki. Złóż punkt nad nadzieniem i zwiń. Złóż lewą stronę, a następnie prawą stronę, aby uszczelnić końce i kontynuować toczenie, aż pozostanie mały trójkąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
5
Umyj krawędź wodą i naciśnij, aby uszczelnić koniec. Smażyć w oleju 360 stopni F, aby przyrumienić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Aby zrobić lody, zagotuj mleko, śmietanę, cukier i podziel ziarno wanilii. W osobnej misce połącz żółtka i syrop kukurydziany i wymieszaj. Gdy mleko się zagotuje, połowę mleka wlewamy do żółtek i mieszamy do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Dodać pozostałe mleko i ponownie umieścić na ogniu. Nadal mieszać, aż mieszanina osiągnie 180 stopni F. odcedzić mieszaninę i schłodzić w łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
8
Umieścić mieszaninę w maszynie do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
9
Aby przygotować ogórki z karamboli, połącz ocet, cukier, imbir, pieprz, anyż, wanilia i szafran w garnku i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
StarfruitStarfruit
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
SzafranSzafran
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cytryna, Skórka świeżo StartaCytryna, Skórka świeżo Starta
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Wyjąć mieszaninę z ognia i dodać plastry karamboli.
Składniki, których będziesz potrzebować
StarfruitStarfruit
11
Niech karambola strome przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StarfruitStarfruit
12
Wyjąć karambolę za pomocą skimmera, schłodzić płyn w łaźni lodowej, przywrócić karambolę do zimnego syropu i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
StarfruitStarfruit
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
13
Aby służyć, pokroić okłady na pół po przekątnej i umieścić w środku talerza. Łyżka lodów i umieścić go na boku okładu. Każdą gałkę lodów ułożyć kilkoma plastrami karamboli.
Składniki, których będziesz potrzebować
StarfruitStarfruit
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego

Składniki

0warzywo (np. szpinak)pieprz czarnypieprz czarny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekany kandyzowany imbirdrobno posiekany kandyzowany imbir4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciemny syrop kukurydzianyciemny syrop kukurydziany4żółtka jajżółtka jaj1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez grubsza posiekane orzechy makadamiaz grubsza posiekane orzechy makadamia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego4krewetki i żyłkiOlej do smażeniaOlej do smażenia2Spód: okruszki z herbatników grahamimbir marynowany w plastrachimbir marynowany w plastrach1szczyptaSzczypta szafranuSzczypta szafranu4arkuszeOliwa z oliwek extra vergine jako dodatekOliwa z oliwek extra vergine jako dodatek3Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane8owoce karamboli lub Gwiazdy, pokrojone w cienkie plasterkiowoce karamboli lub Gwiazdy, pokrojone w cienkie plasterki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1fasola waniliowa, splitfasola waniliowa, split1warzywo (np. szpinak)pasta waniliowapasta waniliowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm4krewetki i żyłkiWoda, do uszczelnieniaWoda, do uszczelnienia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn