Sałatka ziemniaczana z groszkiem i miętą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki ziemniaczanej z groszkiem i miętą. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 294 kalorie, 10g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka szalotki, śmietana, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka ziemniaczana z miętą i groszkiem, Sałatka Bulgur Z Cytryną, Groszkiem I Miętą, oraz Sałatka ryżowa Basmati z groszkiem, miętą i cytryną.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku wypełnionym mocno osoloną wodą i zagotuj na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż nóż można łatwo włożyć do ziemniaków, około 10 do 15 minut.
Odcedzić ziemniaki i odstawić na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.Tymczasem, gotować boczek na dużej patelni lub żeliwnej patelni, aż dobrze rumiane i chrupiące, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz.Odstawić patelnię z tłuszczem boczku na średnie ciepło i dodać szalotkę. Obficie przyprawić solą i pieprzem i gotować, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać groszek i gotować do miękkości, o 3 do 4 protokół.
Zdjąć z ognia i przenieść mieszankę szalotka-groszek do dużej miski do ostygnięcia. Gdy ziemniaki ostygną, pokrój je w dużą kostkę i dodaj do mieszanki grochu.
Dodać kwaśną śmietanę, miętę, śmietanę i zarezerwowany boczek i złożyć, aż ziemniaki są dobrze pokryte. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Podawać w temperaturze pokojowej lub, jeśli dokonasz wcześniej, umieścić w lodówce. Gdy jest gotowy do podania, doprowadzić do temperatury pokojowej i złożyć kilka dodatkowych łyżek śmietany.