Sałatka z tuńczykiem Tex-Mex
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i peskatariańskiego ? Sałatka z tuńczyka Tex-Mex może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 252 kalorie . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga mielonego kminu, tuńczyka, selera i śmietany. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 15 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Tex-Mex Burger , Tex-Mex Tilapia Bowl i Tex-Mex Polenta Rounds with Chunky Guacamole .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj tuńczyka, oliwki, zieloną cebulę i seler.
W średniej misce wymieszaj trzepaczką salsę, śmietanę i kminek.
Polać mieszanką z tuńczyka i lekko wymieszać.
Wyłóż muszle taco poszatkowaną sałatą i nałóż do nich mieszankę z tuńczyka.
Jeśli chcesz, możesz dodatkowo skropić całość salsą lub posmarować kwaśną śmietaną.