Sałatka z soczewicy i ryżu

Sałatka z soczewicy i ryżu
Sałatka z soczewicy i ryżu jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, marchew, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka Z Ryżu I Soczewicy, Sałatka Z Soczewicy I Ryżu, oraz Przepis Na Sałatkę Ryżową Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj marchew, cebula, i czosnek i saute, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół. Wymieszać z soczewicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodać 2 1/2 szklanki bulionu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Przykryć i dusić delikatnie, aż soczewica są po prostu miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
5
Dobrze spuścić.
6
Przełożyć soczewicę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Tymczasem doprowadzić pozostałe 2 szklanki bulionu i liść laurowy do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Dodać ryż i powrócić bulion na wolnym ogniu. Przykryć i gotować delikatnie na małym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut (nie mieszaj ryżu, jak gotuje).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
Zdjąć rondel z ognia. Napełnij ryż dużym widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Przełożyć do miski z soczewicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Dodać oliwki, natkę pietruszki, tymianek i skórkę cytryny. Wrzucić mieszaninę ryżu z pozostałymi 3 łyżkami oleju do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia65
Magazyn