Sałatka z soczewicy śródziemnomorskiej może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Mieszanka pomidorów koktajlowych, sok z cytryny, liście bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Z Soczewicy Śródziemnomorskiej, Śródziemnomorska Sałatka z ciecierzycy i soczewicy, oraz Śródziemnomorska Sałatka z kuskusem i soczewicą.
Instrukcje
1
Doprowadzić 8 szklanek wody do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj soczewicę i czosnek. Zmniejsz ogień do średnio-niskiej, a następnie gotuj na wolnym ogniu, aż soczewica będzie po prostu miękka, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Czosnek
3
Odcedzić w sitku i umieścić w dużej misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
Sito
4
Dodaj pomidory, oliwki, bazylia, oliwa z oliwek i sok z cytryny do miski i wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek
Pomidor
Oliwki
Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego