Sałatka z makaronem Soba i edamame z grillowanym tofu
Sałatka soba noodle & edamame z grillowanym tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.25 za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 22g białka, oraz 8G tłuszczu. 137 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga tamari, fasola edamame, mirin i blok tofu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka z makaronem Soba z sosem Edamame i Miso, Soba Sałatka Z Makaronem I Tofu Dla 2, oraz Sałatka z makaronem Soba z warzywami i Tofu.
Instrukcje
1
Podgrzać składniki dressingu w najmniejszym rondlu, dusić przez 30 sekund, a następnie odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Makaron zagotować zgodnie z instrukcjami opakowania, dodając fasolę edamame na ostatnie 2 min czasu gotowania. Spłukać w bardzo zimnej wodzie, dokładnie odcedzić i wrzucić do dużej miski z dymką, fasolą, ogórkiem, olejem sezamowym i ciepłym dressingiem. Sezon, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Dymka
3 Krople Sosu Sojowego
Szczypta Białego Sezamu
Gałązki Kopru Włoskiego
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Szczotkuj Tofu z olejem warzywnym, dopraw i grilluj przez 2-3 minuty z każdej strony tofu jest bardzo delikatne, więc ostrożnie obróć. Dodać sałatkę z tofu, roztrzepać z kolendrą i podawać
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.