Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Soczewicy
Sałatka z soczewicy Quinoa jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz quinoa, koszerna sól i pieprz, olej roślinny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj do sałatki z Quinoan i czarnej soczewicy z mieszanymi warzywami sałatkowymi, Cytrynowa Sałatka Z Soczewicy Quinoa, oraz Brokuł Quinoa Soczewica Sałatka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść komosę ryżową na sicie i spłucz w zimnej wodzie. W dużej kuchence mikrofalowej dowód miski z pokrywą, dodać spłukane quinoa i 1 1/4 szklanki wody. Przykrywka i kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 9 minut.
Pozostaw na 2 minuty, a następnie wymieszaj. Komosa ryżowa powinna być wystarczająco delikatna do jedzenia, ale z odrobiną " pop " po gryzieniu.
Soczewicę przełożyć na sito i spłukać w zimnej wodzie. W rondlu, dusić soczewicę w 2 szklanki wody, aż soczewica są miękkie, ale nie mushy, o 30 protokół.
W małej misce, ubić musztardę i ocet razem, i skropić w oleju, aby Emulsja.
Dodać czosnek w proszku, skórkę z limonki, i sól, i pieprz, do smaku.
Aby zebrać sałatkę: w średniej salaterce, wymieszać komosę ryżową, soczewicę, zieloną cebulę i posiekaną kolendrę. Dodać sałatkę z sosem, wrzucić do płaszcza i służyć.