Sałatka z komosy ryżowej z morelami, bazylią i pistacjami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj sałatkę Quinoa z morelami, bazylią i pistacjami spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 291 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, sok z cytryny, lekko pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z komosy ryżowej z morelami i pistacjami, Migdałowe babeczki z komosą ryżową z wiśniami, morelami i pistacjami, oraz Sałatka Zimowa z pistacjami i suszonymi morelami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu na dużym ogniu. Wymieszać z komosą ryżową. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż ciecz jest po prostu wchłaniany i quinoa jest wilgotny i prawie przetargu, o 15 protokół.
Przenieść quinoa do dużej miski i natychmiast wymieszać w oleju, morele, 1 1/4 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu. Odstawić do ostygnięcia, około 20 minut, mieszając kilka razy. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 2 godziny.
Gdy komosa ryżowa jest chłodna i gotowa do podania, wymieszaj z rukolą, bazylią, sokiem z cytryny i pistacjami.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Posypać kozim serem i podawać.