Sałatka z buraków, kopru włoskiego i mandarynek
Sałatka z buraków, kopru włoskiego i mandarynki może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 210 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka złotych buraków, wiosenna mieszanka dole®, szalotka vinaigrette i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to sałatka z buraków i mandarynek, Sałatka Z Kopru Włoskiego, Buraków I Pomarańczy, oraz Sałatka z pomarańczy, buraków i kopru włoskiego.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Buraki ułożyć na średniej patelni, dodać wodę, aby przykryć dno patelni; przykryć folią. Piecz 40 do 45 minut lub do momentu, gdy buraki będą miękkie i można je przekłuć widelcem lub nożem.
Lekko ostudzić; usunąć skórę z buraków i pokroić w kliny.
Odciąć liście kopru włoskiego i łodyżkę; pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Połącz sałatkę, mandarynki, miętę, buraki i koper włoski w dużej misce.
Wlać sos na sałatkę; wrzucić do równomiernego pokrycia.