Sałatka z białej fasoli i rukoli

Sałatka z białej fasoli i rukoli
Jeśli masz około 1 godziny i 35 minut do spędzenia w kuchni, sałatka z białej fasoli i rukoli może być znakomitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Za 1,29 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 305 kalorii , 16 g białka i 10 g tłuszczu . Mieszanka soli koszernej i pieprzu, płatków papryki, prosciutto i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 16 osób wypróbowało ten przepis i polubiło go. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 79% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z groszkiem i zieloną fasolką z pesto z rukoli , Sałatka z rukoli i gruszki z prażonymi orzechami włoskimi i Sałatka z rukoli z granatem, awokado i serem kozim .

Instrukcje

1
Poprzedniego wieczoru umieść fasolę w dużej misce i zalej wodą, aby przykryła ją na 2 cale. Namocz na noc w lodówce. Następnego dnia odcedź fasolę, opłucz zimną wodą i ponownie odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory W Oleju, Odsączone I Pokrojone W Drobną KostkęSuszone Pomidory W Oleju, Odsączone I Pokrojone W Drobną Kostkę
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj czerwoną cebulę i smaż na średnio-niskim ogniu przez 7–9 minut, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
4
Dodaj fasolę i tyle wody, aby przykryć ją na 3 cale. Doprowadź do wrzenia i zbierz pianę, która unosi się na powierzchni. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut, aż fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
5
Odcedź fasolę i cebulę, przełóż je do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
6
W międzyczasie rozgrzej pół szklanki oliwy z oliwek na patelni o średnicy 10–12 cali na średnio wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj suszone pomidory, czosnek, rozmaryn, płatki czerwonej papryki i prosciutto i smaż przez 4–5 minut, aż do uzyskania przyjemnego aromatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ProsciuttoProsciutto
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
8
Wlać gorącą mieszankę olejową na ciepłe odsączone fasole, dobrze wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia tylko na 10 minut. Gdy fasola jest jeszcze ciepła, dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Przełożyć do dużej, płytkiej miski, obłożyć rukolą, doprawić do smaku i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn