Sałatka pomarańczowa
Sałatka pomarańczowa może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji przystawek. Ten przepis jest dla 10 osób. Za 56 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 241 kalorii . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz kawałki ananasa, ekstrakt waniliowy, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co jest raczej złym wynikiem. Sałatka z awokado i pomarańczą z dressingiem pomarańczowo-imbirowym , Orange Rava Kesari - pomarańczowa halwa z semoliny - Navratri Naivedyam oraz azjatycka sałatka z makaronem pomarańczowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średnim rondlu na małym ogniu wymieszaj jajko, cukier, mąkę, 1/2 puszki ananasa, margarynę i ekstrakt waniliowy. Powoli gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje.
Wlać do naczynia o wymiarach 8x8 cali.
Wymieszaj z ubitą śmietaną. Schłodź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu, aż stwardnieje.
Rozpuść mieszankę żelatyny o smaku pomarańczowym we wrzącej wodzie. Wymieszaj z pozostałą wodą. Schłodź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu, aż zgęstnieje, ale nie stanie się twarda.
Wymieszaj banany i resztę ananasa z żelatyną.
Rozłóż na wierzchu mieszanki w naczyniu. Schłodź w lodówce przez 3 godziny lub do momentu, aż masa stężeje.