Sałatka makaronowa z melonem, pancettą i ricottą Salata
Sałatka makaronowa z melonem, pancettą i ricottą salata wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.17 za porcję. 95 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz scallion, oliwa z oliwek, x1x1 / 4 " kawałki melona, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka makaronowa z melonem, pancettą i ricottą Salata, Sałatka Makaronowa Z Melonem, Pancettą I Ricottą Salata, oraz Sałatka makaronowa z Salatanem Ricotta i Broccolini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż pancettę w pojedynczą warstwę na dużej blasze do pieczenia.
Piec do brązowego i chrupiące, 20-25 protokół.(Alternatywnie, umieścić pancetta na składanychwarstwy ręczników papierowych na kuchence mikrofalowej-proofplate i kuchenka mikrofalowa na wysokiej, aż brownand chrupiące, o 5 protokół.)
Niech pancettastand aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, thenbreak na kawałki wielkości kęsa.
Tymczasem makaron gotować w średnim naczyniu wrzącej osolonej wody, mieszając od czasu do czasu, aż do al dente.
Odcedzić makaron; uruchomić pod zimną wodą do ostygnięcia.
W dużej misce ubić olej i ocet.
Dodaj połowę pancetta, gotowany makaron, melon, połowa mięty, szalotka, i płatki czerwonej papryki.Wrzuć do płaszcza. Doprawić do smaku solą iprzyprawić.
Przełożyć do naczynia i posypać pozostałą pancettę i miętę.
Dekoruj ogoloną ricottą salata.
W porcji: 320 kalorii, 20 g tłuszczu, 2 g błonnika